FAQ - OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Velkommen til vores FAQ-side! Find svar på de mest gængse spørgsmål her.

Vi har samlet nogle af de mest almindelige spørgsmål, som vi modtager fra vores kunder, sammen med informative svar og nyttig information. Hvis du har spørgsmål om vores tjenester eller virksomheden generelt, kan du finde svarene her. Hvis du ikke finder det, du leder efter, er du velkommen til at kontakte os direkte for at få mere hjælp.

 

Hvor kører I henne?

Vi udfører tilsyn på hele Sjælland inkl. Lolland-Falster og Møn.

Der er ikke et præcist tid for hvor lang et tilsyn tager, da det afhænger af ydelsen, og om der skal rapport til, men i gennemsnittet kan man forvente at afsætte 1-2 timer.

Alle vores priser står under den pågældende ydelse, dog kan der forventes ekstra tillæg ved kørsel mere en 1 time i total, samt hvis man ønsker besigtigelser uden for almindelig arbejdstid. – F.eks. Søndag kl.09:30

Vi har som regel nogle enkelte dages vente tid, og i travle perioder ca. 1. uges ventetid.

Ved akuttesager, kan vi besigtige med 1. dags varsel hvis det kan lade sig gøre ift. planlægning af andre besigtigese eller maks 2. Der kan også udrykkes med døgnvagt mod ekstra betaling (bed om tilbud, eller ring på 48 80 78 88)

Vi udfører alle former tilsyn og hjælper gerne hvor vi kan, hvis vi kan se at det ikke er noget vi er gode til, vil i også få at vide at ikke ønsker at påtage os opgaven, da vi er de bedste på tilsynsopgaver, men måske ikke på den pågældende opgave der søges hjælp til.

Dette skal skriftelig meddeles af bygherren så snart bygherren får kendskab til dette, enten via den byggesagkyndige, byggelederen, eller høre om at projektet ikke kan nås at afleveres til tiden.

Hvis der er væsentlig mangler, det vil sige sådan noget som gør boligen ubeboelig, såsom manglende varme, manglende vand, manglende funktion ved toilet vand eller afløb.

Hvis der er mangler til gene for bygherren. Hvis der er så mange mangler som vil påvirke bygherrens indflytning og gøre at det er til gene.

Hvis der er taget et juridisk forbehold ved kontraktindgåelse, hvor der er noteret at der maksimum må være mangler for et beløb på f.eks. 50.000 kr, er der flere mangler kan huset afvises overtages. (dette skal noteres som “mangler” og ikke “væsentlige mangler” da en væsentlig mangel kan være en manglende vindue, som koster 10.000 i materialer og 2-3.000 kr. i montage og fugning.

Her er svaret: Det kan man ikke.

Hverken den byggesagkyndige, bygherren eller byggelederen kan være på pladsen, da alle sammen har andre sager de også skal styre og eller føre tilsyn på og bygherren oftest også har et arbejde at passe.

Derfor har vi hos MP Byggesagkyndig udviklet en pakke hvor vi erfarer der sker flest fejl og mangler, samt problemer i byggeprocessen som kan skade boligen eller materialernes levetid.

Herunder udarbejder vi skriftelige rapporter til hvert byggetilsyn som udføreligt lokalisere, billede dokumentere og også beskriver fejlen så man ikke er i tvivl om hvad der er sket.

Men du skal se og bruge rapporterne som en form for sikkerhed, da dette er det eneste bevis på der har været fejl og mangler, derfor kan rapporterne i fremtiden bruge som grundlag i et tilfælde af hvis der sker udfordringer med nogle af konstruktionerne i fremtiden.

F.eks. hvis der nu en dag skulle opstå en vandskade eller fugtskade på jeres trægulv. Så kan vi gå tilbage og kigge i rapporten for at se, om der har stået meget vand i længere periode direkte på betonen, denne beton skal udtørre for rest fugt, før belægning må lægges.

Eller hvis man oplever at der dannes kondens vand på trægulvet et sted, vil man kunne gå tilbage og se at der har været en kuldebro det sted og derfor er det ikke isoleret korrekt.

Andre bemærkninger ser man, og vil kunne ses undervejs i processen. Disse bliver oftest udbedret inden afleveringsforretningen dog bliver udbedringen udført på forskellige tidspunkter og i sine processer, f.eks huller i vægge (som man vil opleve) vil blive lukket af indv. murer, han kommer dog først på når alle riller skal lukkes og der skal laves badeværelser som er midt i processen..

Skal du til at bygge nyt eller gå med drømmene, så læs med her.

Vi informerer jer om udfordringer ved byggeriet, prisforskelle samt processen med vores ydelse.

Vælger man at bygge nyt, kan man vælge forskellige typer af virksomheder alt fra typehusefirma’er, entreprenører, arkitektkontorer der udlicitere projektet, samt en tømrer/murermester der bygger huset ved hjælp af underentreprenører.

Her er det svært at finde det korrekte firma, da der spiller mange faktorer ind i forbindelse til forventning, grunden, materialevalg samt priser.

Man skal først starte med at finde sig en grund, og se om man kan få bygget sit drømmehus på den pågældende grund. Da det ikke vil give mening at få tegnet det perfekte hus, men som ikke kan placeres på grunden, eller vender forkert i forhold til de 4 verdenshjørner hvilket vil gøre nybygger drømmen mere uoverskuelig, fordi man har brugt oceaner af tid på at få det perfekte hus præciseret.

Derfor starter man med en grund, placering af denne, samt om at kan se sig selv bo det sted, på den grund, og få tegnet nogle enkelte håndskitser over om huset kan placeres korrekt efter egene ønsker på grunden.

Man vælger 3-4 typehusfirmaer, som bygger den hustype som man ønsker, er det fladt tag, saddeltag, eller valm tag, bygger alle typehuse i den stil.

Man skal på forhånd gøre op med sig selv, hvilke ting der betyder noget for en og som er need to have, og hvilke ting som blot er nice to have, for at på den måde kan lave en liste over ting man ønsker i sit drømme hjem, og ting som man ønsker en separat tillægspris på. Hvis man ikke får afstemt og afklaret hvad man gerne vil have, og vælger forskellige ting hos byggefirmaerne vil man aldrig kunne opnå en sammenligning af priserne. Man kan sågår for at gøre det mere overskueligt, finde en plantegning der indeholder de ting man ønsker og skrive de krav man har til huset, og sende ud til byggefirmaerne.

Når i så har fået tilbuddene, og måske kan følere mere for 1-2 af priserne, anbefaler vi at i holder et personligt møde med byggefirmaets sælger/rådgiver for at forventningsafstemme gennemgå materialer og generelt forståelse af processerne.

Efter alle valg er truffet, og man skal til at underskrive kontrakten, er det tid til forhandling af de juridiske betingelser forbundet med byggeprocessen.

I vil få fremsendt en kontrakt for at indgå i en aftale med byggefirmaet, her skal i blot sikrer jer at der er et forbehold for godkendelse hos juridisk rådgiver samt pengeinstitut.

Her vil i have mulighed for at tilkøbe en juridisk gennemgang hos MP Byggesagkyndig samarbejdspartnere som vi anbefaler og har et fastsamarbejde med.

Her vil MP Byggesagkyndig i oftest tilfælde ved køb af både byggetilsynspakken samt den juridiskepakke, tilbyde en gratis byggeteknisk gennemgang af af kontrakt, og deltage gratis til en 1 times telefonisk gennemgang af forbeholdene med vores juridiske samarbejdspartner og bygherren.

Der kan også købes en anden byggeteknisk gennemgang af både tegninger, samt ekstrafunderingstilbud og af jordbundsundersøgelser.

Efter i har fået tegnet jeres hus, fået byggefirmaet til at indsende byggeansøgning, og der er varslet opstart fra byggefirmaets side.

Bedes bygherren fremsende følgende materialer og infomationer for korrekt opstart af sagen.

– Kontakt oplysninger på byggelederen og støbeentreprenøreren.

– Bede byggefirmaet om at fremsende færdige byggetegninger inkl. detaljer. (hovedprojektet)

– Samt en evt. dato for lægning af varmeslanger så tilsyn 1, kan planlægges på den korrekte dato, i forbindelse med opstarten.

MP Byggesagkyndig udfører alle deres tilsyn ved de kritiske knudepunkter, men kigger også på andre bygningsdele under deres tilsyn.

Vi tilbyder yderemere gratis online support hvis der en dag skulle regne ind, og man ikke har booket et tilsyn, her vil vi rådgive dig til hvordan du håndtere regnen og situation bedst.

Vi er hos MP Byggesagkyndig specialister i tilsynsføring med nybyggeri såvel som renovering, og kører på hele Sjælland inkl. Lolland-Falster og Møn, vi udfører flere hundrede tilsyn månedligt og ved præcis hvilke ting vi skal kigge efter.

I så fald i har spørgsmål til byggetilsynet, er i velkomne til at ringe til os på 4880 7888 eller skrive en mail på info@mpbyggesagkyndig.dk.

I kan også klikke på den orange “indhent tilbud knap” for hurtig henvendelse.

Artiklen er skrevet af en byggesagkyndig der fornylig har bygget nyt, og kommer med privat og erhvervserfaring.

Vi er klar til at hjælpe jer med en byggeteknisk gennemgang og føre dig trygt igennem som din kompetente byggesagkyndig og byggerådgiver. Indhent et gratis og uforpligtende tilbud i dag.

Bygningstilsyn: Sikkerhed og kontrol under byggeri